Over Fysio Ziekenhuis
Den Helder

Ambitieus

Wij zijn een ambitieuze praktijk waarin naast algemene fysiotherapie ook specialistische deskundigheid aanwezig is om u zowel voor, tijdens als na een ziekenhuisopname te begeleiden.

Onze praktijk staat naast fysiotherapeutische hulp open voor een goed advies.

De afdeling fysiotherapie van de Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder is sinds 1 januari 2014 een zelfstandige maatschap/praktijk. Het ziekenhuis huurt fysiotherapeutische zorg in voor patiënten die in het ziekenhuis verblijven. Vanuit de zelfstandige praktijk bieden de fysiotherapeuten ook fysiotherapie aan mensen buiten het ziekenhuis.

Fysio Ziekenhuis Den Helder wil voor de patiënt uit de kop van Noord-Holland dé schakel zijn tussen eerstelijns (huisartsen, fysiotherapeuten) en tweedelijns (medisch specialisten) op het gebied van bewegend functioneren. Door de korte lijnen met de medisch specialist is de diagnostiek en behandeling optimaal. Wij willen daarmee toonaangevend en innoverend zijn op het gebied van ziekenhuisgerelateerde fysiotherapie.  

Noordwest Den Helder

Het Team

De fysiotherapiepraktijk onderscheidt zich door persoonlijke aandacht en specialistische deskundigheid, waarbij de patiënt centraal staat, in samenwerking met medebehandelaars en verwijzers.

René Schop

In 2006 heb ik mijn opleiding fysiotherapie afgerond. Daarvoor heb ik de opleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding gedaan op de ALO in Amsterdam en ben werkzaam geweest in het onderwijs.

1 januari 2007 ben ik in dienst getreden van het Gemini en ben uit het onderwijs gestapt. Mijn aandachtspunten liggen m.n. bij de neurologie en orthopedie en aangezien ik uit de sport kom, zijn het ook de sportblessures waar mijn interesse naar uit gaat. Ik heb de afgelopen jaren onder andere de cursus van Stenvers (Nek-, schouder- en arm klachten) en de cursus manuele therapie volgens Marsman (MtM) gevolgd.

Jeroen Wijnker
Jeroen Wijnker

Sinds 2006 werk ik in het ziekenhuis en met name op de afdeling orthopedie en verzorg ook de nabehandeling na een orthopedische operatie. Daarnaast verzorg ik trainingen ter voorkoming van een operatie.

Ook heb ik de cursus hartrevalidatie gevolgd, Stenvers (Nek-, schouder, armklachten), manuele therapie Marsman (MtM) en de opleiding echografie. Deze opleidingen komen in de dagelijkse praktijk goed van pas bij het revalideren na een hartaandoening en diagnosticeren en behandelen van gewrichtsklachten.

Renier Bremer

Sinds 1989 ben ik begonnen als algemeen fysiotherapeut in het toemalige Gemini Ziekenhuis. Als specialisatie heb ik Orthopedische Geneeskunde gedaan en diverse cursussen gevolgd voor lage rug, knie- en peesaandoeningen. Waaronder de manuele therapie volgens Marsman. Ik ondersteun mijn behandelingen vaak met medical taping.

In de kliniek ben ik werkzaam op de klinische afdeling Orthopedie.

Heleen Jonker
Heleen Jonker

Ik ben sinds 1988 fysiotherapeut en vanaf 1998 werkzaam in het Gemini Ziekenhuis. Na jaren gewerkt te hebben op de afdeling neurologie, ben ik nu ook al weer een hele tijd aan het werk op de afdeling chirurgie en de intensive care.

Op de afdeling fysiotherapie zie ik vooral patiënten met orthopedische klachten, incontinentieklachten en andere bekkenbodemklachten en circulatieklachten aan de benen (ik ben aangesloten bij claudicationet)

Specialisaties:
Orthopedie, neurologie, adem- en ontspanningstherapie en bekkenbodemtherapie en dit jaar gestart met de opleiding bekkenfysiotherapie

Carla Zandveld

Ik ben in 1996 afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam.

In de loop van de jaren ben ik me steeds meer toe gaan leggen op het behandelen en begeleiden van hartpatiënten (revalidatie na een hartinfarct of hartoperatie en trainingsprogramma’s voor mensen met hartfalen). Daarnaast heb ik kennis en ervaring in het behandelen van neurologische aandoeningen (revalidatie na herseninfarct / CVA, Ziekte van Parkinson, progressieve spierziekten), vaatproblematiek aan de benen (claudicatioklachten) en ouderen met valproblematiek.

Ik vind het belangrijk om in de kliniek veel aandacht aan de kwetsbare ouderen te besteden, dit om conditie en functieverlies tijdens de opname zoveel mogelijk te beperken.

Yvonne Way
Yvonne Way

In 2006 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut en vanaf die tijd ben ik werkzaam in het ziekenhuis. In 2007 volgde ik de cursus “motoriek van de ouder wordende mens” en in 2008 de cursus “hartrevalidatie”. In 2009 ben ik gestart met de opleiding Master kinderfysiotherapie waarin ik begin 2013 ben afgestudeerd.

Klinisch zijn mijn werkzaamheden op de kinderafdeling, interne/long en cardiologie. Poliklinisch doe ik voornamelijk als algemeen fysiotherapeut de hartrevalidatie, hartfalen en longrevalidatie.

Als kinderfysiotherapeut richt ik mij op premature geboren kinderen, kinderen met motorische ontwikkelingsachterstand, orthopedische klachten en kinderen met obesitas.

Simon de Witte
Simon de Witte

Ik ben geboren in 1957 te Schoorl. In 1980 ben ik afgestudeerd in Amsterdam en sinds 1980 ben ik met veel plezier werkzaam in het ziekenhuis!

Mijn specialisaties zijn:
- Orthopedische aandoeningen, vooral na operaties.
- Wervelkolom
- Heup (rapid recovery)
- Knie (rapid recovery)
- Voet
- Hoofdpijn klachten
- Myofasciale triggerpoint behandeling.

Tevens werk ik samen met de orthopedisch chirurgen van de Noordwest Ziekenhuisgroep. Ik hoop u in onze praktijk te ontmoeten!

Scroll naar top