Oncologische revalidatie

Oncologische revalidatie. Door kanker of de behandeling ervan kunt u klachten hebben op lichamelijk, mentaal of sociaal gebied. Revalideren tijdens of na de behandeling helpt deze klachten te verminderen of te voorkomen. Ook als u niet meer beter wordt, kan revalidatie helpen. U kunt door kanker allerlei problemen hebben.

Er zijn verschillende behandelingen voor kanker: operatie, bestraling, chemotherapie, immunotherapie of hormoontherapie.

In het traject vóór, tijdens of na kanker kunnen mensen klachten ervaren zoals vermoeidheid, afname van kracht en conditie, pijn of stress.

Ook kunt u oedeem ontwikkelen als gevolg van het verwijderen van de lymfeklieren en/of bestraling. 

Onze oncologisch geschoolde fysiotherapeut (MSc) kunt u helpen om:

  • De conditie en kracht te verbeteren
  • Mogelijke pijnklachten a.g.v. bestraling/operatie te verminderen
  • Inzicht te krijgen in belasting van het lichaam en de belastbaarheid
  • Oefeningen aan te leren die helpen bij de ontspanning
  • Om te leren gaan met oedeemklachten en welke behandeling hiervoor geschikt is
  • Door middel van lotgenoten contact (indien gewenst) ervaringen te delen

Er is in onze oefenruimte voldoende mogelijkheid om de kracht en conditie te trainen en we kunnen als het nodig is de bloeddruk, hartslag en saturatie meten. We zijn ook aangesloten bij het netwerk oncologie (https://netwerkoncologie.bnw.nl)

Fysio Ziekenhuis
Den Helder

De afdeling fysiotherapie van de Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder is sinds 1 januari 2014 een zelfstandige maatschap/praktijk. Het ziekenhuis huurt fysiotherapeutische zorg in voor patiënten die in het ziekenhuis verblijven. Vanuit de zelfstandige praktijk bieden de fysiotherapeuten ook fysiotherapie aan mensen buiten het ziekenhuis. U kunt ook zonder verwijzing een afspraak maken.

Scroll naar boven