Kinderfysiotherapie

Het doel van kinderfysiotherapie is het vergroten van het zelfvertrouwen, inzicht geven in het bewegend functioneren en het ontwikkelen van betere motorische vaardigheden. Het kind leert wat het kan, hoe zijn lichaam reageert en krijgt uiteindelijk meer vertrouwen in het eigen kunnen.

Onze kinderfysiotherapeuten zijn specifiek geschoold en de specialist in de motorische ontwikkeling van vroeggeboren kinderen tot kinderen van 18 jaar. Omdat trainen van kinderen een andere aanpakt vraagt is het oefenmateriaal, benadering en aanleren van oefeningen gericht op een kind. Plezier in bewegen zal helpen om het uiteindelijke doel te bereiken. Welk doel is afhankelijk van het probleem, maar zal vaak gericht zijn op:

  • Aanleren van motorische vaardigheden.
  • Verbeteren van kracht en conditie.
  • Kind en ouders adviezen geven hoe om te gaan met de klachten in de dagelijkse handelingen.

We hebben een behandelcabine die speciaal ingericht is voor het behandelen van kinderen en een ruime oefenzaal om motorische vaardigheden te trainen.

Fysio Ziekenhuis
Den Helder

De afdeling fysiotherapie van de Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder is sinds 1 januari 2014 een zelfstandige maatschap/praktijk. Het ziekenhuis huurt fysiotherapeutische zorg in voor patiënten die in het ziekenhuis verblijven. Vanuit de zelfstandige praktijk bieden de fysiotherapeuten ook fysiotherapie aan mensen buiten het ziekenhuis. U kunt ook zonder verwijzing een afspraak maken.

Scroll naar boven