Orthopedische fysiotherapie

Orthopedische fysiotherapie is een specialisme binnen de fysiotherapie. Dit specialisme is vooral gericht op klachten van het bewegingsapparaat (spieren en gewrichten) . Denk bijvoorbeeld begeleiding bij revalidaties na operaties of bij het herstel van blessures.

De orthopedische fysiotherapeut helpt u bij uw herstel zowel voor, tijdens als na een operatie.

Ook bij overbelasting van uw beweegapparaat (gewrichten, banden, pezen en of spieren) kan de orthopedisch fysiotherapeut helpen. Met als doel dat u minder belemmeringen ervaart bij het uitvoeren van uw dagelijkse bezigheden.

Als u last heeft van knie, heup, rug of schouderklachten dan bieden wij u een passend herstelprogramma aan. De gespecialiseerde fysiotherapeut vermindert de stijfheid, pijn en spanning in de regio van het pijnlijke gewricht. We zijn ook aangesloten bij het netwerk artrose.

De therapie kan bestaan uit: mobilisatietechnieken, spierversterking, conditieopbouw, rekkingen, medical tape of het behandelen van triggerpoints. Om de juiste diagnose te stellen kunnen we ook gebruik maken van een onderzoek met echografie.

Rugklachten is één van de meest gehoorde problemen door de fysiotherapeut. Maar liefst 1 op de 5 volwassene heeft last van terugkerende rugklachten.

Vaak ontstaan de klachten acuut en kunt u geen kant meer op door de pijn. Dit kan belemmerend zijn in het uitvoeren van uw dagelijkse bezigheden.

Middels gerichte mobilisaties, het verminderen van de spierspanning en door stabiliserende oefentherapie kunnen we u ondersteunen in uw herstel.

Heupklachten kunnen veel pijnklachten veroorzaken, waardoor uw beweeglijkheid afneemt. Langere afstanden lopen gaat dan moeizaam.

Als praktijk bieden we u, middels het stepped care programma, een gericht oefenprogram aan. We zijn aangesloten bij het artrose-netwerk (https://netwerkartrose.bnw.nl) , waarbij het oefenen door een App ondersteund wordt.

Bij een totale heup-prothese helpen we u op weg met een goed revalidatie-programma.

Een pijnlijke knie kan belemmerend zijn voor het uitoefenen van sport. Soms is zelfs lopen al te pijnlijk.

Middels een gedegen onderzoek van de knie kunnen we de oorzaak van uw klacht vaststellen.
Een overbelasting klacht, of een instabiele knie, kunnen we behandelen met medical Tape.

Ook voor de knie geldt dat een oefenprogramma vanuit het artrose netwerk het bewegen kan bevorderen.

Als u geopereerd bent aan uit knie, dan verzorgen we een revalidatie op maat.

Veel voorkomende oorzaken van pijn in de schouder zijn als gevolg van pees/spier klachten, slijmbeursontsteking, frozen-schoulder, of hebben een traumatische oorzaak.

Gerichte mobilisatie, spierversterking, shockwave, EPTE/PNE en/of  medical tape kunnen dan uitkomst bieden.

Fysio Ziekenhuis
Den Helder

De afdeling fysiotherapie van de Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder is sinds 1 januari 2014 een zelfstandige maatschap/praktijk. Het ziekenhuis huurt fysiotherapeutische zorg in voor patiënten die in het ziekenhuis verblijven. Vanuit de zelfstandige praktijk bieden de fysiotherapeuten ook fysiotherapie aan mensen buiten het ziekenhuis. U kunt ook zonder verwijzing een afspraak maken.

Scroll naar boven