Covid-19 revalidatie

Doel van revalidatie na COVID-19 Het doel van ons revalidatieprogramma is het verbeteren van het functioneren van patiënten die COVID-19 hebben doorgemaakt door het verbeteren van de fysieke fitheid en vergroten van ziekte inzicht. Evenals het voorkomen, behandelen en beperken van lichamelijke en psychische complicaties.

 

Heeft u in het ziekenhuis gelegen of thuis COVIID-19 infectie doorgemaakt, dan kan u nog klachten hebben waar de fysiotherapeut u mee kan helpen, zoals:

  • Verlies van conditie en /of spierkracht
  • Vermoeidheidsklachten
  • Kortademigheid en / of moeite met hoesten
  • Problemen met activiteiten dagelijks leven, hervatten van hobby en / of werk
  • Concentratieproblemen

Het herstel na deze infectie blijkt divers en niet makkelijk voorspelbaar. Onze fysiotherapeuten zijn extra geschoold om u te begeleiden in het herstel.

De revalidatie bestaat uit conditietraining, krachttraining, ademhalings-en ontspanningsoefeningen en balansoefeningen.

Wanneer fysiotherapie niet voldoende toereikend is, is daarnaast soms ook begeleiding van de ergotherapeut, logopedist of maatschappelijk werker nodig.

Fysio Ziekenhuis
Den Helder

De afdeling fysiotherapie van de Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder is sinds 1 januari 2014 een zelfstandige maatschap/praktijk. Het ziekenhuis huurt fysiotherapeutische zorg in voor patiënten die in het ziekenhuis verblijven. Vanuit de zelfstandige praktijk bieden de fysiotherapeuten ook fysiotherapie aan mensen buiten het ziekenhuis. U kunt ook zonder verwijzing een afspraak maken.

Scroll naar boven