Omhoog

kngf logokngf merk rgb

Huisduinerweg 3-5, 1782GZ Den Helder
0223-696418
info@fysioziekenhuisdenhelder.nl

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Klik hier voor de folder over medisch fitness

Medisch fitness houdt bij onze praktijk in verantwoord sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Er wordt getraind in een groep en er is een gevarieerd programma waarbij zowel aandacht is voor conditie als kracht en balans. Uiteraard is er aandacht voor de medische achtergrond en willen wij dat ook plezier een grote rol speelt. U bent welkom voor een gratis proefles. 

Let op: de tijden op de folder zijn veranderd. Op de volgende tijden is er medisch fitness:

 • Maandag: 9.30 - 10.30, 15.45 - 16.45, 17.45 - 18.45
 • Woensdag: 9.30- 10.30, 17.00 - 18.00
 • Vijdag: 9.15 - 10.15

 

compleet team 2

Praktijk nieuws

Update: coronavirus

Medisch fitness in verband met corona maatregelen stopgezet. Fysiotherapie behandelingen en hartrevalidatie kunnen door blijven gaan.
Lees meer...

Algemeen nieuws

08 maart 2021

 • 'Nederlanders drinken te weinig water'
  Nederlanders mogen dan door omstandigheden minder bewegen, ze beseffen wel dat dat wordt gecompenseerd door gezonder te eten en te drinken. Vooral het drinken van water voelt bij veel Nederlanders aan als een belangrijk onderdeel van een gezond dieet. Toch wordt wordt er te weinig van gedronken: de meeste Nederlanders komen niet verder dan vier glazen water per dag.
 • Veel misverstanden over obesitas
  Er bestaan nog veel misverstanden over obesitas. Dat stelt Mariëtte Boon, internist in opleiding en specialist op het gebied van vetstofwisseling. Veel mensen vinden dat het hebben van obesitas weliswaar niet iemands eigen schuld is, maar is wel van mening dat diegene er zelf mee aan de slag kan en dat een behandeling met een arts of leefstijlcoach niet nodig is.
 • Gezondheidsraad: 'Geen hogere eiwitnorm voor gezonde ouderen boven 60 jaar'
  Volgens de Gezondheidsraad hebben gezonde ouderen van boven de 60 jaar niet méér eiwitten nodig dan andere volwassenen. Wel heeft de raad in haar nieuwe 'Voedingsnormen voor eiwitten' de eiwitnorm voor volwassenen iets verhoogd, van 0,80 naar 0,83 gram per kilo lichaamsgewicht per dag. De raad sluit echter niet uit dat specifieke subgroepen van ouderen wel baat hebben bij meer eiwit, zoals kwetsbare of ondervoede ouderen.
 • Gezondheidsraad: 'Onvoldoende aanwijzingen dat extra vitamine D helpt bij preventie COVID-19'
  Er is te weinig bruikbaar onderzoek beschikbaar om goed te kunnen beoordelen of vitamine D-supplementen kunnen bijdragen aan de preventie van COVID-19, zo zegt de Gezondheidsraad naar aanleiding van vragen vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Er is wel voldoende onderzoek beschikbaar naar de preventie van andere acute luchtweginfecties, maar daarin ziet de Gezondheidsraad geen aanleiding om het bestaande suppletieadvies voor vitamine D aan te passen.
 • Coronamaatregelen isoleren ernstig slechthorenden
  Ernstig slechthorenden ervaren door de huidige coronamaatregelen veel extra gehoorproblemen. Maatregelen als het dragen van een mondkapje en afstand houden, beperken hun communicatie sterk en leiden tot een isolement voor deze groep. Ook beeldbellen dat normaalhorenden veel voordeel oplevert, biedt slechthorenden geen soelaas.

Copyright © 2021 Fysioziekenhuis Den Helder Rights Reserved.