Om verspreiding van het coronavirus binnen de muren van ons ziekenhuis zoveel als mogelijk te beperken, zijn wij tot 6 April beperkt geopend. Doel is de patiëntenstroom in het ziekenhuis zoveel als mogelijk te beperken. Wij huren als Fysio Ziekenhuis Den Helder een ruimte in het ziekenhuis en conformeren ons aan de richtlijnen van het ziekenhuis. Tot 6 April kunt u ons telefonisch bereiken op 0223696418 van 8.00 - 12.00 uur. Nieuwe afspraken plannen we in na 6 April, tenzij de huidige inzichten veranderen.

Individuele behandelingen zullen in overleg met uw therapeut plaats kunnen vinden, maar alleen met hoge urgentie en met toestemming van de verwijzer.

Ook kunnen we u van dienst zijn via een videoconsult. U krijgt een inlogcode en via videoverbinding kunnen we vragen beantwoorden, maar hebben ook de mogelijkheid mee te kijken naar bijvoorbeeld de uitvoering van oefeningen of voortgang van beweeglijkheid. Let op: de verbinding is wel alleen mogelijk via een google chrome verbinding.

Hopelijk zijn we na 6 April weer volledig geopend en kunnen we u weer van dienst zijn.

02 april 2020

• Oproep: 'Blijf acute hart- en vaatklachten melden'
    Het blijkt dat de afgelopen weken het aantal patiënten dat met acute hart- en beroerteklachten bij de eerste hulp komt met 50 procent is gedaald vanwege het coronavirus. Dit melden de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC), de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN), expertisecentrum Harteraad en de Hartstichting. Zij doen een oproep om zulke acute klachten te blijven melden.
  • Zieke coronapatiënten krijgen antistoffen van genezen mensen
    In een onderzoek naar de behandeling van het coronavirus (COVID-19) krijgen zieke patiënten in het Erasmus MC deze week al plasma met antistoffen toegediend, meldt Rijnmond.
  • Veel zorgen en stress om coronacrisis
    Ruim de helft van de Nederlandse gezinnen maakt zich zorgen om het coronavirus. Sinds de uitbraak van de crisis ervaren zij meer stress, voelen zich minder vrolijk en hebben een korter lontje. Dit blijkt uit onderzoek van DirectResearch in opdracht van zorgverzekeraar Zilveren Kruis.
  • 80 procent coronapatiënten op ic heeft overgewicht
    80 procent van alle Nederlandse coronapatiënten die op de intensive care liggen heeft overgewicht. Dat zei Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) vrijdag in tv-programma Jinek.
  • Hergebruik mondmaskers door desinfectie met UV-licht
    Desinfectie met UV-licht maakt het mogelijk om mondmaskers opnieuw te gebruiken. Dat blijkt uit onderzoek dat werd uitgevoerd in een Haarlems laboratorium. Meerdere Nederlandse ziekenhuizen gaan eind deze week al met dit systeem aan de slag.