Om verspreiding van het coronavirus in onze praktijk en binnen de muren van ons ziekenhuis te voorkomen hebben we maatregelen getroffen. Onder voorwaarde van naleving van deze afspraken mogen we van onze beroepsorganisatie en het ziekenhuis weer behandelingen uitvoeren. We zijn vanaf deze week weer iets gaan uitbreiden met het aantal behandelingen, maar nog altijd gereduceerd om drukte en samenscholing te voorkomen. Indien het mogelijk is om de behandeling op afstand te begeleiden heeft dat nog steeds de voorkeur (telefonisch, beeldbellen), maar als dat ten koste gaat van de kwaliteit van de behadenling zien we u toch graag liever in de praktijk.

Indien u komt voor revalidatie na corona hebben we geschoolde therapeuten om u passend te begeleiden bij het herstel.

Het kan zijn dat u eerder onder behandeling was, maar nog niet benaderd bent. We zullen contact leggen zodra uw behandeling weer voortgezet kan worden, maar u mag ook contact opnemen met ons. Dat kan telefonisch op 0223696418 of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We hopen op u begrip te mogen rekenen in deze ongewone situatie. Als u weer komt voor behandeling vragen wij u onderstaande afspraken door te nemen en na te komen. Alvast dank en hopelijk tot snel.

Corona maatregelen Fysio Ziekenhuis Den Helder

14 juli 2020

• Weerstand tegen corona snel weg
    Mensen die het coronavirus hebben gehad, zijn binnen enkele maanden hun immuniteit voor de ziekte weer kwijt. Dat concluderen Britse onderzoekers. Volgens de onderzoekers zou dat betekenen dat het virus mensen jaar na jaar opnieuw kan infecteren. Net als een verkoudheid.
  • Waar lopen Nederlanders corona op?
    Nederlanders raken vooral besmet met het coronavirus op plekken waar men nauw contact heeft met elkaar, zoals thuis, op het werk of in het verpleeghuis. Dat blijkt uit cijfers van het contactonderzoek van het RIVM, schrijft de Volkskrant vrijdag.
  • WHO onderzoekt rol aerosolen bij verspreiding coronavirus
    De Wereldgezondheidsorganisatie WHO gaat onderzoek doen naar de mogelijkheid dat het coronavirus wordt verspreid via aerosolen, oftewel hele kleine druppeltjes in de lucht. Dit na een oproep van 239 wetenschappers in een open brief dat er meer onderzoek gedaan moet worden naar de verspreiding van het coronavirus via die kleine luchtdeeltjes in de lucht.
  • NVWA waarschuwt voor SARM’s
    De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor de aanwezigheid van SARM’s op de Nederlandse markt. Deze middelen zijn verboden, maar desondanks te koop via internet. Ze zijn populair in het fitness- en bodybuildingcircuit.
  • RIVM volgt ontwikkeling Chinees varkensvirus
    Het RIVM houdt het relatief nieuwe varkensvirus dat ontdekt is door Chinese wetenschappers nauwlettend in de gaten. Op dit moment ziet het instituut echter nog geen reden om in Nederland maatregelen te nemen, meldt RTL Nieuws.