Fysiotherapie bij orthopedische aandoeningen,bestaat uit de behandeling van:

• Spier-en peesklachten (zoals een spierscheur, peesontsteking of overbelasting). De fysiotherapeut zal uw klacht eerst onderzoeken, daarna zal in overleg met u de behandeling plaatsvinden. Dit kan een specifieke oefenvorm zijn om de spieren te rekken en te versterken, maar ook massage technieken kunnen worden toegepast.
  • Gewrichtsklachten (zoals een pijnlijke en beperkte schouder,-knie,-heup ,-rug of -pols). Hierbij kunnen oefenvormen of mobiliserende technieken de klachten doen verminderen of verhelpen.
  • Klachten voor-, tijdens-, en na orthopedische ingrepen (zoals een nieuwe knie of heup, kruisband,bot of rugoperatie).
  • Tevens maken wij gebruik van manuele technieken volgens de methode Marsman (wervelkolom) en de methode van dr. Stenvers (schouderklachten).

Onze jarenlange ervaring in de kliniek maakt dat wij onze behandeling op maat kunnen aanbieden!

De samenwerking met onze orthopedisch chirurgen zorgt voor een goed overleg en een optimale behandeling. Wij behandelen u in de kliniek na de operatie, maar ook, indien u dit aangeeft, in de polikliniek van de afdeling fysiotherapie.

Wij zijn als fysiotherapeuten nauw betrokken bij het rapid recovery programma, waarbij de geprotocolleerde behandeling van een nieuwe heup of knie tot stand komt.

Vanaf januari 2017 is ook in onze regio, in navolging op de regio Alkmaar, het netwerk orthopedie gestart. Uiteraard zijn ook wij daarbij aangesloten. Deze samenwerking van orthopedisch chirurgen van de Noorwest Ziekenhuis groep met fysiotherapeuten zorgt voor een passende behandeling vóórdat en nadat u geopereerd bent aan uw knie of heup. Hierdoor kunnen wij u vóór- tijdens- , als na operatie begeleiden en ziet u in het hele traject één fysiotherapeut. Neem contact op voor een afspraak op 0223-696418 of vul het contactformulier op onze webiste in (wij zullen u dan zo snel mogelijk benaderen). U kunt ook kijken op de website van het netwerk orthopedie via de link: netwerk orthopedie