Fysiotherapie bij orthopedische aandoeningen,bestaat uit de behandeling van:

• Spier-en peesklachten (zoals een spierscheur, peesontsteking of overbelasting). De fysiotherapeut zal uw klacht eerst onderzoeken, daarna zal in overleg met u de behandeling plaatsvinden. Dit kan een specifieke oefenvorm zijn om de spieren te rekken en te versterken, maar ook massage technieken kunnen worden toegepast.
  • Gewrichtsklachten (zoals een pijnlijke en beperkte schouder,-knie,-heup ,-rug of -pols). Hierbij kunnen oefenvormen of mobiliserende technieken de klachten doen verminderen of verhelpen.
  • Klachten voor-, tijdens-, en na orthopedische ingrepen (zoals een nieuwe knie of heup, kruisband,bot of rugoperatie).
  • Tevens maken wij gebruik van manuele technieken volgens de methode Marsman (wervelkolom) en de methode van dr. Stenvers (schouderklachten).

Onze jarenlange ervaring in de kliniek maakt dat wij onze behandeling op maat kunnen aanbieden!

De samenwerking met onze orthopedisch chirurgen zorgt voor een goed overleg en een optimale behandeling. Wij behandelen u in de kliniek na de operatie, maar ook, indien u dit aangeeft, in de polikliniek van de afdeling fysiotherapie.

Wij zijn als fysiotherapeuten nauw betrokken bij het rapid recovery programma, waarbij de geprotocolleerde behandeling van een nieuwe heup of knie tot stand komt.

Vanaf januari 2017 is ook in onze regio, in navolging op de regio Alkmaar, het netwerk orthopedie gestart. Uiteraard zijn ook wij daarbij aangesloten. Deze samenwerking van orthopedisch chirurgen van de Noorwest Ziekenhuis groep met fysiotherapeuten zorgt voor een passende behandeling vóórdat en nadat u geopereerd bent aan uw knie of heup. Hierdoor kunnen wij u vóór- tijdens- , als na operatie begeleiden en ziet u in het hele traject één fysiotherapeut. Neem contact op voor een afspraak op 0223-696418 of vul het contactformulier op onze webiste in (wij zullen u dan zo snel mogelijk benaderen). U kunt ook kijken op de website van het netwerk orthopedie via de link: netwerk orthopedie

14 juli 2020

• Weerstand tegen corona snel weg
    Mensen die het coronavirus hebben gehad, zijn binnen enkele maanden hun immuniteit voor de ziekte weer kwijt. Dat concluderen Britse onderzoekers. Volgens de onderzoekers zou dat betekenen dat het virus mensen jaar na jaar opnieuw kan infecteren. Net als een verkoudheid.
  • Waar lopen Nederlanders corona op?
    Nederlanders raken vooral besmet met het coronavirus op plekken waar men nauw contact heeft met elkaar, zoals thuis, op het werk of in het verpleeghuis. Dat blijkt uit cijfers van het contactonderzoek van het RIVM, schrijft de Volkskrant vrijdag.
  • WHO onderzoekt rol aerosolen bij verspreiding coronavirus
    De Wereldgezondheidsorganisatie WHO gaat onderzoek doen naar de mogelijkheid dat het coronavirus wordt verspreid via aerosolen, oftewel hele kleine druppeltjes in de lucht. Dit na een oproep van 239 wetenschappers in een open brief dat er meer onderzoek gedaan moet worden naar de verspreiding van het coronavirus via die kleine luchtdeeltjes in de lucht.
  • NVWA waarschuwt voor SARM’s
    De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor de aanwezigheid van SARM’s op de Nederlandse markt. Deze middelen zijn verboden, maar desondanks te koop via internet. Ze zijn populair in het fitness- en bodybuildingcircuit.
  • RIVM volgt ontwikkeling Chinees varkensvirus
    Het RIVM houdt het relatief nieuwe varkensvirus dat ontdekt is door Chinese wetenschappers nauwlettend in de gaten. Op dit moment ziet het instituut echter nog geen reden om in Nederland maatregelen te nemen, meldt RTL Nieuws.