Ongeveer 40% van de vrouwen en 10% van de mannen krijgt last van ongewild urineverlies. Jammer genoeg denken mensen vaak dat dit nu eenmaal hoort bij het ouder worden. Er is echter vaak wél wat aan te doen. Door een juist gebruik van de bekkenbodem in combinatie met voorlichting en adviezen kunnen klachten van urineverlies vaak verholpen worden.

Andere klachten zoals een voortdurend gevoel van aandrang, vaak moeten plassen en pijn in de onderbuik kunnen ook samenhangen met problemen van de bekkenbodem.

Waar bestaat de behandeling uit?

Bekkenbodem therapie bestaat uit oefentherapie ter versterking of juist ter ontspanning van spieren in de bekkenregio, dit is afhankelijk van de oorzaak van de klacht. De klacht kan ook samenhangen met een te drukke manier van leven of juist doordat men juist te weinig beweegt. Samen met de therapeut wordt bekeken wat de beste behandeling is voor uw klacht.

02 april 2020

• Oproep: 'Blijf acute hart- en vaatklachten melden'
    Het blijkt dat de afgelopen weken het aantal patiënten dat met acute hart- en beroerteklachten bij de eerste hulp komt met 50 procent is gedaald vanwege het coronavirus. Dit melden de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC), de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN), expertisecentrum Harteraad en de Hartstichting. Zij doen een oproep om zulke acute klachten te blijven melden.
  • Zieke coronapatiënten krijgen antistoffen van genezen mensen
    In een onderzoek naar de behandeling van het coronavirus (COVID-19) krijgen zieke patiënten in het Erasmus MC deze week al plasma met antistoffen toegediend, meldt Rijnmond.
  • Veel zorgen en stress om coronacrisis
    Ruim de helft van de Nederlandse gezinnen maakt zich zorgen om het coronavirus. Sinds de uitbraak van de crisis ervaren zij meer stress, voelen zich minder vrolijk en hebben een korter lontje. Dit blijkt uit onderzoek van DirectResearch in opdracht van zorgverzekeraar Zilveren Kruis.
  • 80 procent coronapatiënten op ic heeft overgewicht
    80 procent van alle Nederlandse coronapatiënten die op de intensive care liggen heeft overgewicht. Dat zei Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) vrijdag in tv-programma Jinek.
  • Hergebruik mondmaskers door desinfectie met UV-licht
    Desinfectie met UV-licht maakt het mogelijk om mondmaskers opnieuw te gebruiken. Dat blijkt uit onderzoek dat werd uitgevoerd in een Haarlems laboratorium. Meerdere Nederlandse ziekenhuizen gaan eind deze week al met dit systeem aan de slag.