Ongeveer 40% van de vrouwen en 10% van de mannen krijgt last van ongewild urineverlies. Jammer genoeg denken mensen vaak dat dit nu eenmaal hoort bij het ouder worden. Er is echter vaak wél wat aan te doen. Door een juist gebruik van de bekkenbodem in combinatie met voorlichting en adviezen kunnen klachten van urineverlies vaak verholpen worden.

Andere klachten zoals een voortdurend gevoel van aandrang, vaak moeten plassen en pijn in de onderbuik kunnen ook samenhangen met problemen van de bekkenbodem.

Waar bestaat de behandeling uit?

Bekkenbodem therapie bestaat uit oefentherapie ter versterking of juist ter ontspanning van spieren in de bekkenregio, dit is afhankelijk van de oorzaak van de klacht. De klacht kan ook samenhangen met een te drukke manier van leven of juist doordat men juist te weinig beweegt. Samen met de therapeut wordt bekeken wat de beste behandeling is voor uw klacht.