Ongeveer 40% van de vrouwen en 10% van de mannen krijgt last van ongewild urineverlies. Jammer genoeg denken mensen vaak dat dit nu eenmaal hoort bij het ouder worden. Er is echter vaak wél wat aan te doen. Door een juist gebruik van de bekkenbodem in combinatie met voorlichting en adviezen kunnen klachten van urineverlies vaak verholpen worden.

Andere klachten zoals een voortdurend gevoel van aandrang, vaak moeten plassen en pijn in de onderbuik kunnen ook samenhangen met problemen van de bekkenbodem.

Waar bestaat de behandeling uit?

Bekkenbodem therapie bestaat uit oefentherapie ter versterking of juist ter ontspanning van spieren in de bekkenregio, dit is afhankelijk van de oorzaak van de klacht. De klacht kan ook samenhangen met een te drukke manier van leven of juist doordat men juist te weinig beweegt. Samen met de therapeut wordt bekeken wat de beste behandeling is voor uw klacht.

14 juli 2020

• Weerstand tegen corona snel weg
    Mensen die het coronavirus hebben gehad, zijn binnen enkele maanden hun immuniteit voor de ziekte weer kwijt. Dat concluderen Britse onderzoekers. Volgens de onderzoekers zou dat betekenen dat het virus mensen jaar na jaar opnieuw kan infecteren. Net als een verkoudheid.
  • Waar lopen Nederlanders corona op?
    Nederlanders raken vooral besmet met het coronavirus op plekken waar men nauw contact heeft met elkaar, zoals thuis, op het werk of in het verpleeghuis. Dat blijkt uit cijfers van het contactonderzoek van het RIVM, schrijft de Volkskrant vrijdag.
  • WHO onderzoekt rol aerosolen bij verspreiding coronavirus
    De Wereldgezondheidsorganisatie WHO gaat onderzoek doen naar de mogelijkheid dat het coronavirus wordt verspreid via aerosolen, oftewel hele kleine druppeltjes in de lucht. Dit na een oproep van 239 wetenschappers in een open brief dat er meer onderzoek gedaan moet worden naar de verspreiding van het coronavirus via die kleine luchtdeeltjes in de lucht.
  • NVWA waarschuwt voor SARM’s
    De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor de aanwezigheid van SARM’s op de Nederlandse markt. Deze middelen zijn verboden, maar desondanks te koop via internet. Ze zijn populair in het fitness- en bodybuildingcircuit.
  • RIVM volgt ontwikkeling Chinees varkensvirus
    Het RIVM houdt het relatief nieuwe varkensvirus dat ontdekt is door Chinese wetenschappers nauwlettend in de gaten. Op dit moment ziet het instituut echter nog geen reden om in Nederland maatregelen te nemen, meldt RTL Nieuws.