Wanneer u gewricht- of peesklachten heeft, hebben wij de mogelijkheid om een echo te maken. Door middel van een echo is het mogelijk een gewricht of pees in beeld te brengen om op deze manier de diagnose beter te kunnen stellen. Echografie is een techniek waarbij gebruik gemaakt wordt van geluidsgolven, op het bijbehorende beeldscherm worden deze geluidgolven omgezet in beelden.

Bij ons in de praktijk worden met name schouderklachten, hielklachten en peesproblemen onderzocht met echografie.

Wanneer kom ik in aanmerking voor echografie door de fysiotherapeut?

Echografie kan op verwijzing van een arts, maar ook zonder verwijzing is het mogelijk dat uw fysiotherapeut het noodzakelijk vindt om een echo te maken om de diagnose te kunnen stellen.

Wat is het voordeel van echografie tijdens fysiotherapie?

Door middel van echografie is de fysiotherapeut zelf in staat om aanvullend onderzoek te verrichten. Daarbij kunnen er met een echo ook bewegende beelden gemaakt worden (in tegenstelling tot een röntgenfoto of MRI) en heeft het onderzoek geen bijwerkingen of gevaar. Het onderzoek zal ongeveer 15 minuten duren.

DSC 0081 DSC 0087 DSC 0088