Wanneer u gewricht- of peesklachten heeft, hebben wij de mogelijkheid om een echo te maken. Door middel van een echo is het mogelijk een gewricht of pees in beeld te brengen om op deze manier de diagnose beter te kunnen stellen. Echografie is een techniek waarbij gebruik gemaakt wordt van geluidsgolven, op het bijbehorende beeldscherm worden deze geluidgolven omgezet in beelden.

Bij ons in de praktijk worden met name schouderklachten, hielklachten en peesproblemen onderzocht met echografie.

Wanneer kom ik in aanmerking voor echografie door de fysiotherapeut?

Echografie kan op verwijzing van een arts, maar ook zonder verwijzing is het mogelijk dat uw fysiotherapeut het noodzakelijk vindt om een echo te maken om de diagnose te kunnen stellen.

Wat is het voordeel van echografie tijdens fysiotherapie?

Door middel van echografie is de fysiotherapeut zelf in staat om aanvullend onderzoek te verrichten. Daarbij kunnen er met een echo ook bewegende beelden gemaakt worden (in tegenstelling tot een röntgenfoto of MRI) en heeft het onderzoek geen bijwerkingen of gevaar. Het onderzoek zal ongeveer 15 minuten duren.

DSC 0081 DSC 0087 DSC 0088

14 juli 2020

• Weerstand tegen corona snel weg
    Mensen die het coronavirus hebben gehad, zijn binnen enkele maanden hun immuniteit voor de ziekte weer kwijt. Dat concluderen Britse onderzoekers. Volgens de onderzoekers zou dat betekenen dat het virus mensen jaar na jaar opnieuw kan infecteren. Net als een verkoudheid.
  • Waar lopen Nederlanders corona op?
    Nederlanders raken vooral besmet met het coronavirus op plekken waar men nauw contact heeft met elkaar, zoals thuis, op het werk of in het verpleeghuis. Dat blijkt uit cijfers van het contactonderzoek van het RIVM, schrijft de Volkskrant vrijdag.
  • WHO onderzoekt rol aerosolen bij verspreiding coronavirus
    De Wereldgezondheidsorganisatie WHO gaat onderzoek doen naar de mogelijkheid dat het coronavirus wordt verspreid via aerosolen, oftewel hele kleine druppeltjes in de lucht. Dit na een oproep van 239 wetenschappers in een open brief dat er meer onderzoek gedaan moet worden naar de verspreiding van het coronavirus via die kleine luchtdeeltjes in de lucht.
  • NVWA waarschuwt voor SARM’s
    De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor de aanwezigheid van SARM’s op de Nederlandse markt. Deze middelen zijn verboden, maar desondanks te koop via internet. Ze zijn populair in het fitness- en bodybuildingcircuit.
  • RIVM volgt ontwikkeling Chinees varkensvirus
    Het RIVM houdt het relatief nieuwe varkensvirus dat ontdekt is door Chinese wetenschappers nauwlettend in de gaten. Op dit moment ziet het instituut echter nog geen reden om in Nederland maatregelen te nemen, meldt RTL Nieuws.