(Extra-corporale) shockwave therapie is een behandelmethode, die wij gebruiken voor de behandeling van pees- en hielspoorklachten. Wij behandelen met name kalkafzettingen in pezen en chronische peesklachten (klachten die langer dan 3 maanden bestaan).

Wanneer kom ik in aanmerking voor ESWT?

Dit kan op verwijzing van een arts, maar u kunt ook rechtstreeks terecht voor een afspraak. De fysiotherapeut zal in dat geval beoordelen of dit een zinvolle behandeling is voor u. Indien u zich meldt voor een afspraak willen wij graag weten of er in het verleden een foto of MRI is gemaakt. Indien dit niet het geval is kan er besloten worden eerst een echo te maken om een beter beeld te krijgen van de pees.

Wat kan ik verwachten bij ESWT?

ESWT is geen pijnvrije behandeling en duurt ongeveer 3 minuten. Door de trillingen zal er in de pijnlijke pees kleine schade worden aangebracht, die het mogelijk maken dat er weer een herstelreactie plaatsvindt in het lichaam. Wij zullen u vragen de eerste 2 weken (relatieve) rust in te bouwen.

Na twee weken zullen wij u terug willen zien voor een evaluatie en het doornemen van oefeningen.

Na 4 tot 6 weken is het mogelijk de ESWT te herhalen. De ESWT behandeling wordt maximaal 3 x herhaald.

DSC 0093 DSC 0097 DSC 0100

02 april 2020

• Oproep: 'Blijf acute hart- en vaatklachten melden'
    Het blijkt dat de afgelopen weken het aantal patiënten dat met acute hart- en beroerteklachten bij de eerste hulp komt met 50 procent is gedaald vanwege het coronavirus. Dit melden de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC), de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN), expertisecentrum Harteraad en de Hartstichting. Zij doen een oproep om zulke acute klachten te blijven melden.
  • Zieke coronapatiënten krijgen antistoffen van genezen mensen
    In een onderzoek naar de behandeling van het coronavirus (COVID-19) krijgen zieke patiënten in het Erasmus MC deze week al plasma met antistoffen toegediend, meldt Rijnmond.
  • Veel zorgen en stress om coronacrisis
    Ruim de helft van de Nederlandse gezinnen maakt zich zorgen om het coronavirus. Sinds de uitbraak van de crisis ervaren zij meer stress, voelen zich minder vrolijk en hebben een korter lontje. Dit blijkt uit onderzoek van DirectResearch in opdracht van zorgverzekeraar Zilveren Kruis.
  • 80 procent coronapatiënten op ic heeft overgewicht
    80 procent van alle Nederlandse coronapatiënten die op de intensive care liggen heeft overgewicht. Dat zei Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) vrijdag in tv-programma Jinek.
  • Hergebruik mondmaskers door desinfectie met UV-licht
    Desinfectie met UV-licht maakt het mogelijk om mondmaskers opnieuw te gebruiken. Dat blijkt uit onderzoek dat werd uitgevoerd in een Haarlems laboratorium. Meerdere Nederlandse ziekenhuizen gaan eind deze week al met dit systeem aan de slag.