(Extra-corporale) shockwave therapie is een behandelmethode, die wij gebruiken voor de behandeling van pees- en hielspoorklachten. Wij behandelen met name kalkafzettingen in pezen en chronische peesklachten (klachten die langer dan 3 maanden bestaan).

Wanneer kom ik in aanmerking voor ESWT?

Dit kan op verwijzing van een arts, maar u kunt ook rechtstreeks terecht voor een afspraak. De fysiotherapeut zal in dat geval beoordelen of dit een zinvolle behandeling is voor u. Indien u zich meldt voor een afspraak willen wij graag weten of er in het verleden een foto of MRI is gemaakt. Indien dit niet het geval is kan er besloten worden eerst een echo te maken om een beter beeld te krijgen van de pees.

Wat kan ik verwachten bij ESWT?

ESWT is geen pijnvrije behandeling en duurt ongeveer 3 minuten. Door de trillingen zal er in de pijnlijke pees kleine schade worden aangebracht, die het mogelijk maken dat er weer een herstelreactie plaatsvindt in het lichaam. Wij zullen u vragen de eerste 2 weken (relatieve) rust in te bouwen.

Na twee weken zullen wij u terug willen zien voor een evaluatie en het doornemen van oefeningen.

Na 4 tot 6 weken is het mogelijk de ESWT te herhalen. De ESWT behandeling wordt maximaal 3 x herhaald.

DSC 0093 DSC 0097 DSC 0100