(Extra-corporale) shockwave therapie is een behandelmethode, die wij gebruiken voor de behandeling van pees- en hielspoorklachten. Wij behandelen met name kalkafzettingen in pezen en chronische peesklachten (klachten die langer dan 3 maanden bestaan).

Wanneer kom ik in aanmerking voor ESWT?

Dit kan op verwijzing van een arts, maar u kunt ook rechtstreeks terecht voor een afspraak. De fysiotherapeut zal in dat geval beoordelen of dit een zinvolle behandeling is voor u. Indien u zich meldt voor een afspraak willen wij graag weten of er in het verleden een foto of MRI is gemaakt. Indien dit niet het geval is kan er besloten worden eerst een echo te maken om een beter beeld te krijgen van de pees.

Wat kan ik verwachten bij ESWT?

ESWT is geen pijnvrije behandeling en duurt ongeveer 3 minuten. Door de trillingen zal er in de pijnlijke pees kleine schade worden aangebracht, die het mogelijk maken dat er weer een herstelreactie plaatsvindt in het lichaam. Wij zullen u vragen de eerste 2 weken (relatieve) rust in te bouwen.

Na twee weken zullen wij u terug willen zien voor een evaluatie en het doornemen van oefeningen.

Na 4 tot 6 weken is het mogelijk de ESWT te herhalen. De ESWT behandeling wordt maximaal 3 x herhaald.

DSC 0093 DSC 0097 DSC 0100

14 juli 2020

• Weerstand tegen corona snel weg
    Mensen die het coronavirus hebben gehad, zijn binnen enkele maanden hun immuniteit voor de ziekte weer kwijt. Dat concluderen Britse onderzoekers. Volgens de onderzoekers zou dat betekenen dat het virus mensen jaar na jaar opnieuw kan infecteren. Net als een verkoudheid.
  • Waar lopen Nederlanders corona op?
    Nederlanders raken vooral besmet met het coronavirus op plekken waar men nauw contact heeft met elkaar, zoals thuis, op het werk of in het verpleeghuis. Dat blijkt uit cijfers van het contactonderzoek van het RIVM, schrijft de Volkskrant vrijdag.
  • WHO onderzoekt rol aerosolen bij verspreiding coronavirus
    De Wereldgezondheidsorganisatie WHO gaat onderzoek doen naar de mogelijkheid dat het coronavirus wordt verspreid via aerosolen, oftewel hele kleine druppeltjes in de lucht. Dit na een oproep van 239 wetenschappers in een open brief dat er meer onderzoek gedaan moet worden naar de verspreiding van het coronavirus via die kleine luchtdeeltjes in de lucht.
  • NVWA waarschuwt voor SARM’s
    De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor de aanwezigheid van SARM’s op de Nederlandse markt. Deze middelen zijn verboden, maar desondanks te koop via internet. Ze zijn populair in het fitness- en bodybuildingcircuit.
  • RIVM volgt ontwikkeling Chinees varkensvirus
    Het RIVM houdt het relatief nieuwe varkensvirus dat ontdekt is door Chinese wetenschappers nauwlettend in de gaten. Op dit moment ziet het instituut echter nog geen reden om in Nederland maatregelen te nemen, meldt RTL Nieuws.